Sirpa Ryyppö, valokuvaaja

Olen katsellut maailmaa kameran läpi jo ihan pienestä tytöstä asti – niin kauan kuin pystyn muistamaan. Sain isosiskoni siivellä juonittua itseni mukaan yläasteen kamerakerhoon vaikka olin vielä ala-asteella. Kymmenvuotiaana touhusin mukana kaitafilmikerhossa, jonka hieman varttuneemmat jäsenet ihmettelivät nuorta intoani kuvaamiseen ja kameroihin.

Aivan alusta lähtien olen kokenut kuvaamisen tarinan kerrontana. Hetkeen sidotun mystisen voiman taltiointina. Valon ja varjojen luoman tunnelman vangitsemisena. Mutta ilman kohdetta — ei olisi tarinaa. Kuvaamani ihmiset ovat se tarina, jonka ottamani valokuvat kertovat jokaiselle katsojalleen aina hieman eri tavalla. Kuvilla on luonne, joka vaikuttaa katsojaansa.

Nuorena en koskaan osannut ajatella, että kuvaamisesta voisi tulla minulle ammatti. Kamera oli niin luonteva osa minua itseäni — ilman kameraa en olisi Minä. Minua kuitenkin pyydettiin valokuvaamoon töihin, josta alkoi yli 13 vuoden mittainen työsuhde ja opiskelu aina Valokuvaajan erikoisammattitutkintoon asti.

Nyt minulla on oma itseni näköinen studio. Elän jännittävää ja innostavaa aikaa elämässäni. Ja tunnen, että olen valmis kertomaan kuvieni avulla yksilöllisiä tarinoita Sinusta ja läheisistäsi. Vangitsemaan tunteita; iloa, riemua, luottamusta, kiintymystä, rakkautta… niin arjessa kuin juhlassakin. Ottaa kuvia joilla on luonnetta — niinkuin Sinussakin!

Tule käymään kuvaamossani tai ota yhteyttä. Sinä ja läheisesi olette hyvän kuvan arvoisia!

Lue lisää meriteistä >>

2
3
4
5
6
7
8
9